Czym jest plik Cookie/Ciasteczka?

Pliki cookies zwane po polsku Ciasteczkami stanowią pliki tekstowe. Powstają one w sposób automatyczny za pomocą przeglądarek internetowych w momencie odwiedzania i korzystania ze stron internetowych. Są one wysyłane przez stronę internetową i zapisywane na urządzeniu użytkownika. Dane uzyskiwane za pomocą pliku cookies są odczytywane tylko za pomocą strony, która stworzyła plik cookie, tj. ( www.uwodzenie-blog.pl) Strona internetowa nie ma dostępu do plików cookies, których sama nie stworzyła i do których nie został udzielony dostęp.

Pliki cookies służą do ułatwienia korzystania ze strony internetowej przez użytkownika bądź poprzez dostosowanie korzystnych dla użytkowania treści przez stronę internetową.

Kto jest administratorem państwa danych?

Administratorem Pani/ Pana danych osobowych jest FUNDACJA ROZWOJU PRZEDSIĘBIORCZOŚCI „TWÓJ STARTUP” z siedzibą w Warszawie (adres siedziby:

ul. Żurawia 6/12, lok. 766, 00-503 Warszawa), wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy KRS pod numerem 0000442857; NIP: 5213641211; REGON: 146433467, dane kontaktowe: numer adres e-mail: bartoszdadok(małpa)gmail.com w związku z realizowaną przez Bartosz Dadok zorganizowaną częścią przedsiębiorstwa o nazwie Dadok Consulting (nazwa ZCP)

Cel Stosowania plików cookies przez Fundację Rozwoju Przedsiębiorczości Twój StartUp:

Cookies techniczne:

- zapewniają prawidłowe działania strony internetowej

- w celu zapamiętania czy została wyrażona zgoda na pobieranie ciasteczek

- Pomagają optymalizować i dostosowywać stronę internetową pod kątem różnych urządzeń i przeglądarek, dzięki temu Ty oraz inni użytkownicy mogą sprawnie i szybko poruszać się na stronie.

-Ich działanie jest oparte na słusznym interesie przedsiębiorcy

Cookies Marketingowe-

- w celach marketingowych korzystamy z usług firmy Facebook używając kodu Facebook Cookies

Cookies Analityczne-

- są niezbędne aby mierzyć ruch na stronie, sprawdzać ilość odsłon oraz mierzyć efektywność kampanii marketingowych. Są używane, aby:

- sprawdzać statystyki ruchu na stronie oraz analizować źródła wejść na stronę.

- unikać sytuacji, w których użytkownik widzi wielokrotnie reklamy, którymi nie jest zainteresowany.

- mierzyć skuteczność kampanii marketingowych (bez identyfikowania danych osobowych)

Czas Przechowywania plików Cookies

Sesyjne - są przechowywane na użytkowanym urządzeniu do czasu opuszczenia strony, np. poprzez wyłączenie przeglądarki internetowej

Stałe - istnieją do czasu ich ręcznego usunięcia bądź upłynięcia określonego w przeglądarce czasu

Rodzaj zbieranych danych

Na stronie stosowane są dwa rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies).

- Cookies „sesyjne” to pliki tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, wyjscia ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).

- „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Jednocześnie informujemy, że wszystkie dane przetwarzane przez naszą stronę internetową są anonimowe i nie pozwalają na identyfikacje użytkownika

Sposób wycofania zgody

Niektóre ciasteczka są pobierane przez przeglądarkę internetową w chwili wejścia na stronę internetową. W celu zablokowania możliwości pobierania ciasteczek należy zastosować metodę istniejącą dla danej przeglądarki internetowej:

Brak możliwości zapisywania/odczytywania plików cookies może skutkować niepełnym i niepoprawnym działaniem strony internetowej, jednakże korzystanie ze strony będzie nadal możliwe.

Pozostałe informacje związane z procesem przetwarzania danych

Wszelkie pytanie dotyczące naszych polityk można uzyskać za pomocą adresu e-mail: bartosz(małpa)dadok.pl

Ponadto informacje o administratorze danych osobowych i prawach przysługujących podmiotom, można znaleźć pod wskazanym adresem: https://uwodzenie-blog.pl/polityka-prywatnosci/

W przypadku naruszenia przepisów o ochronie danych osobowych, masz prawo do złożenia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.